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Chablis 1er Cru Butteaux 2006
Source : Robert Parker - The Wine Advocate
NOTE : 90. The Servin 2006 CHABLIS BUTTEAUX represents a section of old vines only recently treated to its own bottling. Toasted nuts, cherry pit, shrimp shells, salt, and iodine are the key notes here, but there are ripe apricot and lime here as well. Impressively concentrated and compact, it finishes with outstanding mineral length, although I would welcome a bit more generosity at that stage. Servin says his Butteaux would normally display more fat and sweetness of fruit, but he thinks this needs a year or two in bottle for that to happen. I would plan on drinking this wine over the next 5-7 years. (I rated even more highly a cuvée of 2005 Butteaux partly aged in older barrique for importer Peter Weygandt.)

 

Chablis 1er Cru Butteaux 2006
Source : Bourgogne Aujourd'Hui N°81
2 GRAPPES : BON VIN (14+ à 16). Vin au nez puissant et pur sur des notes fruitées dominantes. La bouche développe de la richesse autour d'une matière riche rehaussée par une belle tension en finale. Un vin complet.

 

Chablis 1er Cru Butteaux 2006
Source : Revue du Vin de France N°512 - Millésime 2006
Note entre 13 et 15/20. Nez complexe, notes végétales nobles. Beau vin de caractère, bien juteux. Il démontre un travail attentif.

 

Chablis 1er Cru Butteaux 2006
Source : Grand Guide Vins de France 2009 - BettaneDesseauve
15,5/20. Nez subtil et raffiné. Très pur, très fin, entre floral et fruité blanc. La bouche est suave, avec une finale riche et élevée. Très bon équilibre.